Koreansk tofu Kimchi-Jjigae

Ingredienser (2 personer)


  • 1 pakke Le trang Tofu (250g) valgfri

  • -200g kimchi (Jo surere, jo bedere)

  • 2 spsk. kimchi juice

  • 1-2 hvidløg

  • 1/2 løg

  • 2-3 forårsløg

  • 3/4 boullion terning (valgfri) + 4 dl vand

  • 2 tsk. Gochugaru (koreanske chili flager)

  • 1 tsk. fiskesauce

  • 1 tsk. sojasauce

  • 3 tsk. sesam olie

  • 2 tsk. sukker

  • 1 tsk. gochujang (koreansk fermenteret chilipasta)

  • sesamfrø til pynt

  • (Svampe; champignon, enoki eller shiitake kan med fordel tilføjes for umami, hvis det skal være plantebaseret)

    Tilbehør:

  • Ris


Fremgangsmåde

1. Skær tofuen ud i skiver og herefter halver skiverne.

 

2. Skær et halvt løg i skiver og finthak hvidløget. Brug kun den grønne del af forårsløgene. Hak halvdelen i “større” stykker og resten finthakket til pynt.

 

3. Opvarm 2 teske sesamolie, og steg løg og hvidløg i et øjeblik.

 

4. Tilsæt grofthakket kimchi og steg videre i 2 minutter.

 

5. Tilsæt juice fra kimchi, 2 teskeer gochugaru, 1 teske fiskesauce, 1 teske sojasauce, 1 teske sesamolie, 2 teskeer sukker og 1 teske gochujang til gryden.

 

6. Tilsæt yderligere 1/2-3/4 boullion-terning, samt 3 dl vand. I videoen er der benyttet fiskeboullion, men man kan også bruge svampeboullion, grøntsagsboullion, dashi eller noget helt fjerde.

Lad herefter retten simre i 10 minutter.

 

7. Pynt med de finthakkede forårsløg og sesam og nyd retten med ris til!

 

Tip: for ekstra fylde kan du tilføje 2 håndfulde grofthakket spidskål, når du steger løg og hvidløg.


Se video her

Forrige
Forrige

Tre små tofu retter

Næste
Næste

Risnuddelsalat med stegt tofu og svampe