Risnuddelsalat med stegt tofu og svampe

Ingredienser (2 personer)


Stegt tofu :

  • 1 pakke le trang tofu (250g)

  • 250g valgfrie svampe (eks. kejserhatte, champignon, enoki eller østershatte)

  • 3 spsk soja

Tilbehør:

  • en halv pakke risnudler

  • smagsneutral olie (solsikke el. raps)

  • ⅓ agurk

  • 3 forårsløg

  • en mellemstor gulerod

  • bladgrønt (evt. krølsalat, feldsalat, lollo rosa/bienda, hovedsalat, romainesalat, eller spinat)

Eventuelt: (tøm køleskabet!)

  • en hånsfuld bønnespirer

  • 2-3 radiser, skåret i tynde skiver

  • hakkede peanuts

  • tomater

  • dressing af fiskesauce, llimejuice og sukker


Fremgangsmåde

1. Vask og rens grøntsager

 

2. Skær agurk og gulerødder i skiver og derefter strimler. Skær eventuelle tomater/radiser i skiver.

 

3. Opvarm en halv dl smagsneutral olie i en lille gryde, skær forårsløg i tynde ringe og kom dem i en ildfast skål. Hæld den brandvarme olie over forårsløgene.

 

4. Rens og skær svampene i spise-venlige bidder.

5. Tag lidt olie fra forårsløgene (2 spsk) og opvarm det på en pande. Steg tofuen gylden og læg den bagefter til side på en tallerken i et øjeblik.

Sæt vand til at koge, mens du venter på tofuen!

 

6. Når vandet koger tilsætter du risnudlerne, slukker for varmen og sætter en en timer på 5 minutter! (vigtigt)

Si vandet fra nudlerne efter de 5 minutter.

 

7. Tag igen lidt olie fra forårsløgene og steg svampene ved middelhøj varme i 3 minutter. Tilsæt tofuen igen og steg 1 minut. Tilsæt 4 spsk. soja. Steg videre i 1 minut.

 

8. Anret salaten; start med risnudlerne, dine snittede grøntsager, den stegte tofu+svampe og top med forårsløgene, koriander og evt. hakkede peanuts.

 

Kan nydes med soja eller fiskesauce blandet med limejuice og sukker.


Forrige
Forrige

Koreansk tofu Kimchi-Jjigae

Næste
Næste

Friske sommerruller med tofu og syrlig peanut dip