Meaty TOFU tacos med (lyn)syltede rødløg

Ingredienser (2 personer)


Syltede rødløg:

  • 1 dl sukker

  • 1,5 dl klar eddike

  • 2 mellem rødløg

Tofu tacos:

  • 1 pakke Le trang Tofu (250g)

  • 1 spsk. smagsneutral olie (solsikke el. raps)

  • 1 spsk. sojasauce/tamari

  • 2 dl salsa fra glas

  • 6 små majs tortillas

Krydderiblanding (kan erstattes af din ynglings mexi-krydderi-brev)

  • 1-2 tsk. cayennepeber (efter behag)

  • 1 tsk. røget paprika

  • 1 tsk. alm. paprika

  • ½ tsk .spidskommen

  • ½ tsk. løgpulver/granulat

  • ½ tsk. hvidløgspulver/granulat

Toppings:

  • 1 Avocado skåret i skiver

  • Håndfuld Koriander

  • 1 Lime

  • Cremefraiche, hvid dressing el. guacamole

  • Resten af salsaen fra glas

  • Cheddar eller vegansk ost

Forslag til andre toppings:

  • Sorte bønner og mango

  • Majs, peberfrugt, agurk

  • Pico de gallo/ frisk tomatsalsa

  • Hotsauce

  • Syltet/ frisk fintsnittet rødkål


Fremgangsmåde

1. Tænd ovn på 200 grader varmluft

 

2. Skær rødløg i tynde ringe (vask og gem skrællen! Den giver flot farve til lynsyltningen)

 

3. Tilsæt rødløg (ringe og skræl!), 1 dl sukker og 1,5 dl klar eddike til lille gryde. Kog det op i ca. 4 minutter ved høj varme under låg.

 

4. Overfør til beholder og sæt i køleskabet mens du forbereder resten.

 

5. Tilsæt 1 spsk. smagsneutral olie, 1 spsk. soja og krydderierne til en skål, mix til en ensartet marinade.

 

6. Riv tofuen fra hinanden med hænderne og rør den sammen med marinaden, indtil den er jævnt fordelt.

 

7. Fordel tofuen jævnt ud på en bageplade og bag den i 15 minutter.

 

8. Rens og skær dine toppings nu.

 

9. Put den ovnbagte tofu tilbage i en skål og tilføj fugten tilbage ved at tilsætte 1,5-2 dl salsa og mix meget grundigt.

 

10. Anret dine smukke tacos med dine toppings, syltede rødløg, frisk limesaft og koriander


Se video her

Næste
Næste

Tofu dumplings