Tofu dumplings

Ingredienser (ca. 30 dumplings)


Dumplings

  • 1 pakke Le trang Tofu, f.eks “Chili & Citrongræs”, “Naturel”

  • 1 pakke Dumpling “skins” (kan købes på frost i asiatiske supermarkeder - kan også hjemmelaves nemt)

  • En mellemstor gulerod (ca. 100 gram)

  • 140g svampe

  • 2 tørrede shiitake svampe, rehydreret og finthakket (kan erstattes af 3 friske svampe)

  • 60g spidskål

  • 3 forårsløg

  • 2 cm ingefær (ca. 60 gram)

  • 4 spsk. soja

  • 1 tske. sukker

  • 1,5 dl vand

  • 2 spsk. smagsneutral olie (eks. raps)

  • 2 spsk. sesamolie

Dyppe sauce

1 tske. sukker

1 spsk. varmt vand

2,5 spsk. soja

1 tske. lime/eddike eller lign.

1 tske. hvidløg finthakket

1 tske. sesam

1 tske. sesamolie

½ tske. Chili flager


Fremgangsmåde

1. Rens og finhak alle grøntsagerne. Riv/finhak ingefæren og hvidløget. Riv tofuen ud i små stykker.

 

2. Opvarm 2 spsk sesamolie på en pande og steg hvidløget, ingefæren og gulerødderne - efter kort tid tilføj svampene og steg videre i 1,5 minut, tilsæt herefter tofuen, kålen og forårsløgene og steg i yderligere 1,5 minut.

 

3. Lav dyppelses-saucen: Kom 1 spsk. varmt vand henover 1 tske. sukker i en lille skål. Tilføj de øvrige ingredienser og så er den klar!

 

4. Fold dumplings og steg dem først i 2 spsk. smagsneutral olie i 2 minutter ved høj varme. Dumpligns skal have en fin brun stegeskorpe nedenunder. Tilføj herefter 1,5 dl vand til panden og put låg på panden sådan at dumplings kan “dampe” færdig i 3 minutter.

 

5. Nyd dumplings med saucen og friskhakket forårsløg


Se video her

Forrige
Forrige

Meaty TOFU tacos med (lyn)syltede rødløg

Næste
Næste

Grillet tofu