Tofu-Stroganoff med røget tofu

Ingredienser (2 personer)


  • 1 pakke Le Trang RØGET Tofu (250g), de andre 3 tofu-varianter kan også bruges!

  • 200g champignon

  • Olie til stegning

  • 1 løg

  • 2 hvidløg

  • 1 stor eller 2 små gulerødder (70g)

  • 3,5 dl mælk (valgfri type)

  • Evt. en lille smule fløde (valgfri type)

  • 2-3 spsk. Tomatpuré

Krydderier:

  • 2 tsk. alm. paprika

  • 1/2 tsk røget paprika

  • 1 spsk. engelsk sauce

  • 1,5 tsk. dijon-sennep

  • 1/2 terning bouillon

  • 1 laurbærblad (kan undværes)

Forslag til tilbehør/topping:

  • Kartoffelmos, pasta, ris

  • En håndfuld persille

  • Syltede rødbeder

  • Lækker salat


Fremgangsmåde

1. Skær tofuen ud i mundrette bidder, kom olie på panden og steg den let gylden på middel-høj varme. Gem den resterende olie til at stege i senere!

 

2. Rens og skær 200g champignon i tynde skiver. Skær 1 løg i strimler og hak/pres 2 hvidløg.

 

3. Ved høj varme. Kom svampene på panden med olien du gemte og lad dem stege i 2 minutter indtil de let brunes uden at røre ved dem(!).

Kom løg, hvidløg og gulerødder op på panden og steg i 5 minutter.

 

4. Tilføj 3 dlmælk, 1/2 boullion terning, 2 tsk. paprika, 1/2 tsk. røget paprika, 1,5 tsk. Dijonsennep 1,5 spsk. engelsk sauce og 1 laurbærblad. Lad retten simre i 5-6 minutter.

 

5. Kom tofuen op i stroganoffen, tilsæt evt. en lille smule fløde til at runde retten af, og lad den simre videre til gulerødderne er møre (ca. 5-6 min. mere)

 

6. Anret og server din tofu-stroganoff med dit valgte tilbehør.


Forrige
Forrige

Friske sommerruller med tofu og syrlig peanut dip