Smokey tofu-burger med hjemmelavet dressing

Ingredienser (2 burgere)


  • 1 pakke Le trang Tofu RØGET (250g)

  • 1 stor tomat

  • En håndfuld bladgrønt eks. Spinat

  • 1 avocado

  • 1/2 rødløg i skiver

  • GROV Rasp eller panko ca. 1/2-1 dl

  • 2 brioche burgerboller

  • Smagsneutral olie

Våd panering:

  • 1 tsk. Løgpulver

  • 1 tsk. Salt

  • 1/2 teske peber

  • 2 tsk. Hvidløgspulver

  • 2 tsk. Røget paprika

  • 1/2 dl mel

  • 1 dl vand

Burger-dressing:

  • 1 stor cornichon eller 1 1/2 spsk. hakket lignende syltet agurk

  • 2 spsk. Mayonnaise

  • 1 spsk. Ketchup

  • 1/2-1 tsk. Sennep

  • 1/2 teske paprika


Fremgangsmåde

1. Sørg for, at tofuen har været frossen og derefter optøet, for at opnå en mere meaty og sammenhængende struktur. (Kan dog undlades) Vandet skal presses ud af den optøede tofu. Dette kan gøres ved at klemme tofuen mellem dine to håndflader.

 

2. Skær tofuen over så der bliver to “bøffer” og læg dem til side

 

3. Skær tomat, løg og avocado i skiver.

Mix ingredienserne til dressingen i en skål.

 

4. Placer ingredienserne til den “våde panering” i en skål og mix.

Placer raspen på en lille tallerken.

 

5. Dyp tofu-bøfferne i den våde panering på alle sider, og herefter dyp i raspen, så tofu-bøffen er dækket af rasp.

 

5. Opvarm smagsneutral olie på en pande og steg alle sider af tofu-bøffen indtil siderne er gyldne. Det tager mellem cirka 3-5 minutter pr. side - hold godt øje!

 

Læg herefter tofu-bøfferne på lidt køkkenrulle, så de forbliver sprøde.

 

6. Smør dine burgerboller med burger-dressingen. Anret burgeren med spinat, den sprøde tofu-bøf, avocado, tomatskiver og løgringe.

 

Nyd din saftige tofu burger!


Forrige
Forrige

Mango tofu med blomkål og spinat

Næste
Næste

Krydret tofu på fladbrød med stegt aubergine, salad-e shirazi og hummus